Aeronautical Information Publication - nowiki.org

Aeronautical Information PublicationAeronautical Information Publication (AIP) er definert av ICAO som en publikasjon utgitt av, eller med tillatelse av, gjeldende statlig eller nasjonal myndighet og inneholdende luftfartsinformasjon av varig natur som er viktige for flytrafikk. De er utformet slik at de fungerer som en manual som inneholder en grundig redegjørelse for regler, prosedyrer og annen informasjon av viktighet for flytrafikk i landet som omtales. De er vanligvis utstedt av eller på vegne av den sivile luftfartsadministrasjonen.

Struktur og innhold i dokumentet er standardisert etter internasjonale avtaler via ICAO. AIP-er består normalt av tre deler, – GEN (general), ENR (en route) og AD (aerodrome). Dokumentet inneholder kart; flesteparten av disse er i AD seksjonen hvor alle offentlige flyplasser beskrives med detaljer og kartblad.

AIP-er blir holdt løpende oppdatert via revisjoner som publiseres fortløpende. Endringer blir publiseringen etter en rotasjon kjent som AIRAC (Aeronautical Information Regulation And Control), hvor det blir publisert en oppdatering per 28 dager. Dette omtales som Single AIRAC. Publiseringer innenfor 56 dager omtales som Double AIRAC. Disse publiseringene skal være mottatt i god tid forut for endringer slik at brukere av slike luftfartsdata kan oppdatere sine flight management systems (FMS) i god tid før endringene blir gjennomført. Mindre viktige endringer kan publiseres utenfor den normale rotasjonen.

I enkelte land er AIP-er uformelt omtalt som Airman's Manual og som Air Pilot.
Kategorier: Luftfart
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Aeronautical Information Publication (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 11:21:14 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.