Ad DaqahliyahAd Daqahlīyah

Land Egypt
StatusGuvernment
Hovedstadal-Mansurah
TidssoneUTC+2:00
Areal3 471 km²
Befolkning6 492 381[1] (2017)
Bef.tetthet1 835,04 innb./km²
Høyde over havet4 meter
NettsideNettside

Ad Daqahliyah

Ad Daqahliyah (arabisk: الدقهليه ) er en egyptisk region som ligger nordøst for Kairo. Dens areal er 3471 km² og den har en befolkning på 4 839 359 innbyggere. Regionens hovedstad er al-Mansurah og de andre betydelige byene er Mit Ghamr, Bilqas og Manzalah.

Regionen er kjent for å produsere noen av de mest anerkjente egyptere i vitenskap, ingeniørvitenskap, medisin og kunst. Nyresenteret i Mansurah er regnet som det beste nyresenteret i Afrika.

Kilder


Eksterne lenker

Kategorier: Egypts guvernementer


Dato: 17.01.2021 12:22:52 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.