AbiturAbitur (av latin abire, «gå vekk») er den avsluttende eksamen fra gymnaset i Tyskland. Den tilsvarer utdanningstrinnet videregående skole i Norge.

Offisiell tysk betegnelse er allgemeine Hochschulreife (alminnelig høyskolemodenhet).[1] Vitnemålet som følger etter slutteksamen ved avsluttet videregående utdannelse og 12 til 13 års skolegang (Abiturzeugnis), er et krav for adgangen til universitetsstudier. I Østerrike og Sveits kalles det tilsvarende vitnesmål Matura.

Se også


Referanser


  1. ^ «Sekundarstufe II / Gymnasiale Oberstufe und Abitur» . www.kmk.org (tysk). Besøkt 20. oktober 2018. Kategorier: Utdanning i Tyskland


Dato: 16.01.2021 12:50:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.