Çanakkale (provins)Çanakkale

Land Tyrkia
RegionMarmara
StatusProvins (il)
Adm. senterÇanakkale
Postnummer17000–17999
Retningsnummer286
Areal9 737 km²
Befolkning540 662 (2018[1])
Bef.tetthet55,53 innb./km²
NettsideNettside

Çanakkale

Çanakkale er en provins i Tyrkia, i den nordvestre delen av landet, ved Dardanellene. Provinsen har navnet fra provinshovedstaden Çanakkale.

Som provinsen Istanbul har Çanakkale både en europeisk og en asiatisk del. Den europeiske delen består av Gallipolihalvøya mens den asiatiske delen ligger i Anatolia, de to områdene separeres av Dardanellestredet.

Distrikter


Provinsen Çanakkale består av tvolv distrikter:

Referanser


  1. ^ «Population of provinces by years, 2000-2018» (MS Excel). Turkish Statistical Institute. 2018. Besøkt 6. februar 2019. 

Eksterne lenker

Kategorier: Tyrkias provinser | Çanakkale (provins) | Marmararegionen


Dato: 17.01.2021 01:59:37 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.